Jotta voisitte lähettää e-laskuja, teidän pitää tehdä pankin kanssa sopimus asiasta. Laskut lähetetään finvoice-muodossa ja yleensä vaati että teillä on pankin kanssa sopimus niiden siirrosta / latauksesta.

Laskut luodaan normaalisti mutta laskutusmenetelmänä valitaan finvoice e-lasku. Sitä kannattaa valita heti asiakkaan kortilla jotta se menee aina oikein. Kun lasku on valmis, sitä pitää ensin hyväksyä ennen kun sen saa ladattua. Lataus tapahtuu toiminnolla “Luo finvoice tiedosto” apuvalikosta laskutus-toiminnolla ollessa. Finvoice tiedosto, joka on xml-muodossa, tallennetaan ensin omalle kovalevylle ja sen jälkeen sen voi ladata nettipankiin. xml-moutoiset tiedostot ei pysty omalla koneella esikatsella jos ei ole erikoisohjelmaa sitä varten.

Vaaditut asetukset. Perusasetukset ruudusta, josta pääsee “asetukset” valikosta. E-laskun tunnus ja E-laskun välittäjä pitää täyttää. Niitä saadaan pankilta kun tekee sopimuksen.

Asiakas-kortilla tehdään seuraavat muutokset:

  1. Valitse finvoice e-faktura laskutusmenetelmänä
  2. Täytä asiakkaan e-lasku osoite kohtaan “asiakkaan pankkiyhteys”
  3. Täytä asiakkaan e-laskun välittäjä-tunnus missä lukee “e-laskun välittäjä”

Laskutuksessa pienet muutokset.

  1. Kun lasku luodaan, tarkista että laskutusmenetelmä on “finvoice…”
  2. Tee lasku valmiiksi ja hyväksy sen. Apuvalikosta toiminnolla “luo finvoice tiedosto” saadaan pankiin lähetettävä tiedosto. Jos tallennus omalle koneelle epäonnistuu, kannattaa kokeillä klikkaamalla latauslinkkiä okiealla hiirennäppäimellä ja “tallenna tiedosto” tai muuta vastaava riippuen selaimesta. Jos lataus on epäonnistunut, lähettävän laskun /laskuja pitää avata uudestaan ja hyväksyä. Sen jälkeen saa taas luotu uusi tiedosto.
Näin otat Finvoice e-laskutus käyttöön

Leave a Reply